Om Kim Wall

KIM WALLS

MINNESLOPP

Kim Wall var född och uppvuxen på Gislövs strandmark. Efter gymnasiet flyttade hon ut i världen och studerade i Paris. London och New York. 2013 tog hon sin masterexamen från Columbia Journalist School i New York. Hon hade hela världen som sitt arbetsfält och rapporterade bland annat från Nordkorea, Kina, Indien, Uganda, Haiti, Kuba, USA och Söderhavet. Kim Wall dödades i samband med ett reportageuppdrag i Köpenhamn den 10 augusti 2017.

 

Trots att Kim levde sitt liv i resväska, på väg mellan olika delar av världen, hade hon sin fasta bas i föräldrahemmet på Järabacksvägen. Hon snörde gärna på sig löparskorna och njöt av att kunna springa på stranden och strandstigarna.

 

Vi - hennes familj - är tacksamma och glada för initiativet att skapa ett lopp i Kims namn. Hon hade gillat tanken, och kommer att vara med oss. Vi vill fokusera på Kim som den fantastiska människa och journalist hon var, inte på det brottsoffer hon blev. Därför har vi tillsammans med hennes vänner skapar Kim Walls Minnesfond som har till syfte att hjälpa andra unga kvinnliga journalister ut i världen och skriva de artiklar Kim inte längre kan göra. Kim ville göra sig till röst för de små och marginaliserade, genom fonden kan vi få ta del av deras berättelser.

 

Överskottet av Run for Kim går in i Kim Wall memorial fund.

 

Läs mer om Kim, hennes artiklar och fonden på www.rememberingkimwall.com

 

Ingrid och Joachim Wall

 

KONTAKT


Mail: lotta@kimwallsminneslopp.se© Copyright. All Rights Reserved.